Keller & Mayer

A vállakozás

A Promitor Kft. 2006-ban alakult. Még ugyanebben az évben megvásárolta a Keller és Mayer márkanevet, valamint a Keller és Mayer játékok kiadói jogait.
Az ezt követő két év során kialakította a már évtizedes múltra visszatekintő oktató-fejlesztő játékcsalád folyamatos gyártásának hátterét. Ennek eredményeként, a kapacitás jelentős bővítésével, lehetővé vált, hogy a Keller és Mayer játékok mellett további játékfejlesztők és kiadók gyártási igényeit is kielégítse, a már megszokott kiváló minőségben. A 2012-es év nagy változást hozott a kiadó életében. Elváltak útjai az évtizedes kereskedelmi partner Piatnik Budapest Kft.-től, és saját kézbe vette a márka forgalmazását. A kiváló kapcsolat miatt nehéz volt a döntés, de utólag helyesnek bizonyult. Az értékesítés volumene az azóta eltelt időszakban nagyságrendekkel növekedett, és a Keller és Mayer játékok jóval szélesebb szortimentben jutnak el az ország szinte minden játékokkal is foglalkozó üzletébe.

A brand

A Keller és Mayer kiadó, 1995-ben adta ki első játékát. A rendszerváltás utáni időszakban a magyarországi játékgyártás színvonala erősen visszaesett. Jó minőségű, akár az óvodai igénybevételt is jól bíró fejlesztő játékokat kizárólag külföldi gyártók forgalmaztak. Ezen a helyzeten szerettek volna változtatni a családi vállalkozásként indult kiadó alapítói. Az első „Berakó-Kirakó” grafikájának elkészítéséhez sikerült megnyerni Dargay Attilát, aki a fejlesztők útmutatása alapján készítette el a „Hóemberépítés” képet. A siker nem maradt el. Az első játékok kedvező fogadtatása meggyőzte a helyenként még bizonytalan kereskedelmi partnereket is, és elindulhatott a „Játszva megtanuljuk...” sorozat sikertörténete. 1996-tól folyamatosan bővült a választék. A témák kiválasztásakor és a didaktikai tartalom kialakításakor a játékok fejlesztői minden esetben figyelembe vették tapasztalt óvodapedagógusok és gyakorló szülők tanácsait is. Többek között ennek is köszönhető, hogy az évek során már több százezer játék hagyta el az üzletek polcait.
Bogyó és Babóca

Bogyó és Babóca

Bartos Erika különlegesen kedves mesefigurái megkülönböztetett szerepet játszanak a Keller és Mayer játékok történetében. Ez volt az első figurális jog, melyre szerződést kötött a cég, és ezzel egy új stratégia kezdett körvonalazódni. Összhangban ez eddigi irányvonallal, még nagyobb hangsúlyt kapott a Keller és Mayer, mint „magyar brand” kiépítése. A hazai gyártás immár jellegzetesen hazai meseszereplők megjelenítésével párosult.

A Bogyó és Babóca sorozat mellett a kortárs magyar gyerekirodalom több figurája is megjelent az évek során a játékokon. Marék Veronika örök klasszikusai Boribon, és Kippkopp mellett Berg Judit Ruminijából is játékok készültek.

Az eredeti célok azonban változatlanok maradtak: tartalmában és minőségében is kiemelkedő játékokat kínálni, segíteni a játékos fejlesztést az óvodás korosztályban, valamint olyan társasjátékokat készíteni, amivel az egész család szívesen játszik.